fredag 24. juni 2011

Flytting

Etter å ha vært på et par visninger var det helt tydelig at det er kaos på leiemarkedet. Alle vil flytte og pris er tydeligvis ingen hindring. Enkelte av annonsene stod det en månedsleie, men at bud også ble akseptert. Det er jo helt håpløst! På den ene visningen var det godt over 50 stk, antar de som fikk den ble valgt med loddtrekning eller liknende. En annen jeg sendte mail på sa hun hadde fått over 300 hendvendelser, og hadde ikke tenkt å svare alle, men hadde ikke hjerte til noe annet stakkar.

Vi fikk leiligheten her på Danmarksplass med litt flaks. Jeg bladde såvidt igjennom annonsene i BT, uten å forvente å finne noe der som vi ikke allerede hadde sett på nettet, men det var no en som kunne gå. Tor Arne ringte, og det var ikke aktuelt for huseieren ville ha inn folk med en gang, ikke fra 1.juli som vi opprinnelig ville. Jaja, da fikk vi se etter en annen. Det hadde jo uansett ikke vært noe bilde på den, så vi visste ikke hva vi gikk glipp av. I løpet av uken ble det masse telefoner og mailer for å avtale visninger, i tillegg til intensiv eksamenslesing med streptokokker og rundt 40 i feber.

Et par dager etter ringer han koselige 65 år gamle mannen opp igjen og sier det kan være interessant å leie ut fra 1.juli allikevel, og om vi ikke vil komme på visning. Selvfølgelig vil vi det! Og avtaler visning med de tidligere leietakerne allerede dagen etter. Vi visste ikke helt hva vi forventet når vi kom. Leiligheten var jo i riktig område, men standarden kunne jo være så som så. Det måtte jo være en grunn til at den ikke var utleid enda. Ikke vet jeg grunnen, men da vi gikk inn døren, gikk inn i stuen og så kjøkkenet var det ingen tvil. Dette er leiligheten vår! Vi ringte til huseier straks og sa vi ville ha den. Det var bare et problem, det var noen andre som også var interessert og som ville ha den fra midten av juni istedet. Vi måtte nesten bare gripe sjansen og si at vi ville det vi og.

Dermed flyttet vi inn under en uke senere. Foreløpig bor jeg her alene (Tor Arne jobber i Stavanger til august en gang), men det er uansett herlig å slippe kollektiv. Tror rett og slett jeg er blitt for gammel og pirkete til det :P

Bilder kommer, bare litt rot som må vekk først (dvs. Tor Arne har ikke pakket ut enda, så får ta noen bilder "rundt" eskene hans).

1 kommentar:

Unknown sa...

Gratulerer! :D Både med leilighet og offisielt samboerskap... ;P